Före detta S-topp går till Kreab

Pr-byrån Kreab rekryterar den tidigare finansmarknadsministern och landshövdingen Sven-Erik Österberg (S). ”Det här är lite ny mark och det passar bra i min situation” säger han till Dagens Opinion.

Sven-Erik Österberg har varit riksdagsledamot i 16 år, statsråd i Göran Perssons regering samt landshövding i både Norrbotten och Stockholm. När han nu lämnar rollen som ordförande för Finansinspektionens styrelse har han tackat ja till ett deltidsuppdrag för pr-byrån Kreab.

– De (Kreab) hörde av sig och undrade om jag kunde tänka mig att jobba i några projekt. Så jag var dit för några månader sedan och tänkte att jag har ju inte så mycket för mig när jag slutat som ordförande för Finansinspektionen, säger Sven-Erik Österberg till Dagens Opinion.

Österberg ser sin bakgrund inom politiken och sitt breda kontaktnät i näringslivet som viktiga tillgångar i arbetet.

– Jag har ju sysslat mycket med politik och har mycket kontakter i näringslivet från min tid som landshövding i både Stockholm och Norrbotten och kan hjälpa till med att lotsa fram i politiken och i näringslivet.

Österberg är den andra vänsterprofilen som på kort tid rekryterats av pr-byrån. Tidigare i år stod det klart att Vänsterpartiets tidigare kommunikationschef Jenny Lindahl anslutit sig till byrån. {{toplink}}

Forrige artikel Museum får miljontillskott i vårändringsbudgeten Næste artikel Lämnar socialdepartementet för Svensk handel
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).