Generaldirektören för Statens fastighetsverk lämnar

Ingrid Eiken kommer lämna sin position som generaldirektör för Statens fastighetsverk efter årsskiftet.

Under sex års tid har Ingrid Eiken lett myndighetens arbete. Men när hennes förordnande löper ut i februari kommer någon annan att vara generaldirektör för Statens fastighetsverk.

I ett pressmeddelande säger Eiken att hon känner sig priviligierad att ha haft uppdraget och att hon är stolt över de förändringar som har skett.

– Det har varit en bra dialog med myndighetens bästa för ögonen. Vi har gått i mål med den förändring som jag hade i uppdrag att genomföra efter den stora korruptionsskandalen 2018 och vi når fina resultat i verksamheten, säger hon.

– Dessutom är SFV:s största renovering, Rosenbad, precis klar.

Rekrytering har påbörjats

Regeringen publicerade i förra veckan jobbannonsen för Eikens efterträdare. Den som får jobbet kommer att få leda en myndighet som förvaltar cirka 4 000 byggnader. Myndigheten förvaltar också majoriteten av Sveriges statliga byggnadsminnen.

Tidigare erfarenhet av att leda andra chefer, arbete i offentlig förvaltning och goda kunskaper om statsförvaltningen och dess beslutsprocesser är några av egenskaperna som krävs. Dessutom är det meriterande om du har god kunskap om bygg- och fastighetsmarknaden.

{{toplink}}

Forrige artikel Politisk chefredaktör utsedd till hedersdoktor Politisk chefredaktör utsedd till hedersdoktor Næste artikel Han får gd-vikariatet på Arbetsmiljöverket
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).