Hägglund byter PR-byrå

JOBBYTE. Tidigare socialministern Göran Hägglund byter byrå från Narva till Reform society.

Göran Hägglund lämnade rikspolitiken och rollen som partiledare för Kristdemokraterna 2015. Ett år senare började han på PR-byrån Narva. Men efter nästan fem år där går han nu vidare till Reform society.

Där ska han jobba i byråns hälsoteam. Bland annat tillsammans med Mats Eriksson, tidigare regionråd i Halland.

– Jag vill arbeta med samhällsfrågor och utveckla svensk hälso- och sjukvård, hos Reform society får jag den möjligheten, säger Göran Hägglund i ett pressmeddelande.

Vid sidan av PR-jobbet är Göran Hägglund också styrelseordförande för Systembolaget.

Fler ex-ministrar i branschen

Göran Hägglund är långt ifrån ensam om att jobba som PR-konsult efter karriären. Flera av ministrarna i Alliansregeringen är i dag verksamma på PR-byråer.

Anders Borg och Sten Tolgfors jobbar på Rud Pedersen, Lars Leijonborg på Diplomat och Sven-Otto Littorin på Labyrinth.

Även partiledarkollegorna Göran Persson och Maria Wetterstrand är i dag lobbyister.

Forrige artikel Tidigare facktopp och landshövding död Tidigare facktopp och landshövding död Næste artikel Ung vänster har ny ordförande – klimat och feminism står på menyn Ung vänster har ny ordförande – klimat och feminism står på menyn
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).