Hon föreslås bli MP:s nya partisekreterare

Katrin Wissing (MP) föreslås bli ny partisekreterare för Miljöpartiet.

Katrin Wissing är aktiv i Miljöpartiet Åre och är normalt sett också sammankallande i riksvalberedningen. Den här gången har hon av förklarliga skäl inte deltagit i det arbetetet. Den tillförordnade sammankallande Sverre Dahlstedt Eriksson tror att Wissing kommer att passa bra för rollen.

– Katrins ledarskap gav Miljöpartiet i Åre ett av de bästa valresultaten för Miljöpartiet i Sverige. Hennes erfarenhet av att på lokal nivå skapa opinion för grön politik, kampanja och möta väljare kommer att vara värdefulla i såväl utvecklingen av vår organisation som i valrörelsen, säger han i ett pressmeddelande.

Själv känner Wissing sig förberedd på uppgiften.

– Jag har har en god bild av vilka utmaningar som möter miljöpartister i olika delar av landet. Jag vet också att det går att göra Miljöpartiet framgångsrikt i en liten kommun i södra Norrland, säger hon i ett pressmeddelande.

Det slutliga beslutet fattas på en digital extrakongress den 30 maj. Senast Miljöpartiet skulle välja partisekreterare vann Märta Stenevi över valberedningens förslag Emma Nohrén.

Forrige artikel Statens haverikommission får 21 miljoner för dykningar vid Estonia Statens haverikommission får 21 miljoner för dykningar vid Estonia Næste artikel Kommunutblick: Nytt parti, törstigt kommunalråd, rättegång och tågbråk Kommunutblick: Nytt parti, törstigt kommunalråd, rättegång och tågbråk
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).