Hon kan bli ny ordförande för Cuf: ”Tacksam och exalterad”

Caroline von Seth föreslås ta över Réka Tolnais post som ordförande i Centerpartiets ungdomsförbund (Cuf).

Réka Tolnai meddelade valberedningen i januari att hon inte ställer upp för omval.

Bara ett par dagar senare visade Caroline von Seth sitt intresse för att ta över. Nu har valberedningen utsett henne till deras förslag till ny förbundsordförande.

– Jag är väldigt glad, tacksam och exalterad över att ha blivit nominerad till förbundsordförande för Centerpartiets ungdomsförbund, säger hon i ett pressmeddelande.

– Nu hoppas jag på stämmans förtroende för att driva för att få bidra till en liberal idé- och politikutveckling för Centerpartiet.

Sitter i KF

Caroline von Seth är i dag första vice förbundsförande för ungdomsförbundet. Hon sitter också som ledamot i kommunfullmäktige i Lidingö stad och studerar vid sidan av det till ämneslärare i svenska och historia.

Stämman väljer sin nya förbundsordförande under förbundsstämman i Hudiksvall i maj.

{{toplink}}

Forrige artikel Expressens Anna Dahlberg slutar – blir statssekreterare hos Kristersson Expressens Anna Dahlberg slutar – blir statssekreterare hos Kristersson Næste artikel M-parlamentarikerna redo för omval M-parlamentarikerna redo för omval
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).