Miljöpartist KU-anmäler Anna Hallberg för Cementa-uttalande

Riksdagsledamot Rasmus Ling KU-anmäler utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S). Ling anser att tar Hallberg i ett uttalande har ifrågasatt Mark- och miljööverdomstolens Cementa-beslut.

Miljöpartiets Rasmus Ling har KU-anmält utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S), skriver Expressen. Detta för ett uttalande Hallberg gjorde i somras med anledning av Mark- och miljööverdomstolens beslut i Cementamålet, det vill säga när Miljöpartiet och Socialdemokraterna fortfarande satt i regeringen tillsammans.

– Vi kommer nu att vara ett oppositionsparti och har i uppgift att granska regeringen. Vi vill vara konstruktiva och driva vår politik men vi kommer också att ställa regeringen till svars för det de gör, säger Ling till Expressen.

Anser statsrådet tar ställning emot domstolen

Anna Hallberg ska i ett uttalande, med anledning av att Mark- och miljööverdomstolen underkände Cementas tillståndsansökan, ha sagt att ”ord står mot ord” angående vem som hade ansvaret för den situation som uppstått – bolaget eller domstolen.

”Att ett statsråd påstår att ”ord står mot ord”, när en svensk domstol anför att en ansökan är behäftad med så stora brister att en prövning inte kan göras, är högst anmärkningsvärt.” skriver Ling i sin KU-anmälan som lämnades in till riksdagen på onsdagen.

Forrige artikel Ex-minister lämnar riksdagen Ex-minister lämnar riksdagen Næste artikel Oenighet om M-KD-SD-budgeten – ”Det finns ingen återvandringsmiljard” Oenighet om M-KD-SD-budgeten – ”Det finns ingen återvandringsmiljard”
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).