Moderaterna tillsätter internutredning efter uppgifter om röstköp

Muf-ordförande Douglas Thor försökte kuppa bort sittande distriktsordföranden i Jämtland, enligt uppgifter till TV4. Nu tillsätter Moderaterna en internutredning av händelsen.

TV4 Nyheterna rapporterade i förra veckan om försök till röstköp och reseerbjudanden när Muf-ordföranden Douglas Thor ville se en annan person vald som distriktsordförande i Jämtland.

Enligt uppgifter till Expressen ska det dels handla om en falangstrid inom Muf, men också anklagelser om olämpligt beteende av den sittande ordföranden.

Efter TV4:s avslöjande sade Moderaternas partisekreterare Karin Ernström att man såg allvarligt på uppgifterna, men var i övrigt fåordig. Nu tillsätter dock partiet en intern granskning av händelsen.

”Raljerat”

Douglas Thor har medgett att han uttryckt sig raljant i de chattar som TV4 Nyheterna tagit del av.

– Det borde jag inte ha gjort, det finns gränser för vad man borde göra och jag överskrider dem där. Jag har inte betalat i samband med Jämtlandsstämman, på något sätt, sade Douglas Thor i måndags.

På tisdagskvällen skrev Douglas Thor, som valdes till ungdomsförbundsordförande i november, på Facebook: 

”Jag har gjort fel. Jag ångrar hur jag uttryckt mig och skrivit. Vi ska säkerställa att det inte finns några lösa trådar. Enligt våra rutiner ska vi vända oss till partiet i sådana här ärenden. Det har vi därför gjort.”

{{toplink}}

Forrige artikel SCB:s budgetoro: Riskerar att utarmas SCB:s budgetoro: Riskerar att utarmas Næste artikel Antalet nya utredningar sköt i höjden förra året Antalet nya utredningar sköt i höjden förra året
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).