Ny sakkunnig hos kulturministern: ”Ska twittra mindre”

Anders Rönmark går från Bonnier News Local till Regeringskansliet och kulturministern.

Kulturminister Parisa Liljestrand (M) har hittat sin nya politiskt sakkunniga i Anders Rönmark.

Närmast kommer Rönmark från Bonnier News Local och tjänsten som ansvarig för opinion och samhällskontakter. Innan dess var han opinionschef på MittMedia.

Han har skrivit ledartexter åt Sundsvalls Tidning, Örnsköldsviks Allehanda och Axess – och publicerat nära 55 000 inlägg på Twitter. Men det ska det bli mindre av nu.

”Sett många som skriver att de ska twittra mindre på grund av jobb som politiskt sakkunniga i Regeringskansliet. Det låter klokt. Jag följer det exemplet. Jag ska också twittra mindre”, skriver Anders Rönmark i en tweet.

Forrige artikel Han tar över som ordförande i MP:s partistyrelse Næste artikel S-statssekreteraren föreslås till ny regiondirektör i Stockholm S-statssekreteraren föreslås till ny regiondirektör i Stockholm
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).