Partiledaren lämnar Medborgerlig samling: Dags att pröva något nytt

Medborglig samlings Ilan Sadé ställer inte upp för omval när partiet samlas för stämma i höst.

Ilan Sadé har lett Medborglig samling (MED) sedan oktober 2016. Men efter partistämman i höst kommer partiet ha en ny partiledare.

”Allt har sin tid, som Predikaren säger, och jag har kommit fram till att det är dags att lämna över till nästkommande”, skriver han i ett inlägg.

I partiets intresse

Sadé skriver att han gör det av två skäl: han vill åter lägga mer fokus på juristyrket och att det kan finnas skäl att se sig om efter ny partiledare.

Kännedomen för partiet har ökat, menar Sadé, men större framgång i riksdagsvalet har uteblivit.

”Jag tror att det nu kan vara i partiets intresse att öppna för förnyelse. Att pröva någonting nytt. Däribland ett nytt partiledarskap.”

Forrige artikel Han föreslås ta över Centerstudenter Han föreslås ta över Centerstudenter Næste artikel Allianskollegorna återförenas för nya public service-villkor Allianskollegorna återförenas för nya public service-villkor
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).