Rådström Baastad (S) slutar som partisekreterare

Lena Rådström Baastad meddelade nyligen att hon lämnar sin riksdagsplats för att hinna med uppdraget som partisekreterare. Nu kommer beskedet att hon hoppar av också det.

Lena Rådström Baastad (S) var kommunalråd i Örebro innan hon år 2016 tog över efter Carin Jämtin som partisekreterare. Men vid partiets kongress i november slutar hon.

– Jag har varit partisekreterare i fem år och jag tänker att det är en bra tid att lämna nu, säger hon till TT.

Riksdagsavhopp

När hon nyligen avsade sig sin riksdagsplats tolkade många att det var för att fokusera på partisekreteraruppdraget.

– För mig är det svårt att både vara på plats i Stockholm och resa i landet. Det går inte ihop, sade hon då till P4 Örebro.

Men till TT säger hon att hon fattat beslutet före Stefan Löfvens avgångsbesked. Samtidigt har det kommit intern kritik mot henne och det har spekulerats i om valberedningen skulle föreslå en annan kandidat på kongressen.

Lovord från chefen

Statsminister Stefan Löfven (S) hyllar i alla fall hennes insatser på sin Facebooksida.

”Jag känner en stor tacksamhet för det arbete hon har gjort för vårt parti och är imponerad av hennes hårda slit för att stärka Socialdemokraterna och arbetarrörelsen.”, skriver han.

Forrige artikel Få guldkorn på (för) många sidor i Sjöstedts memoarer Få guldkorn på (för) många sidor i Sjöstedts memoarer Næste artikel Regeringen föreslår sänkt A-kasseavgift – Centern kritiskt Regeringen föreslår sänkt A-kasseavgift – Centern kritiskt
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).