Ribbenviks nya uppdrag – kontrollerar EU:s migration

Migrationsverkets tidigare generaldirektör Mikael Ribbenvik lämnade myndigheten för snart ett år sedan. Nu har han fått ett nytt jobb som vice direktör för EU:s asylmyndighet, EUAA.

Mikael Ribbenvik blev kallad ”asylaktivist” av sverigedemokrater och enligt honom var SD en bidragande faktor till att han i fjol fick lämna som Migrationsverkets generaldirektör, efter 24 år på myndigheten. 

I samband med lanseringen av en ny bok, ”Migration: Genom mina ögon” (Mondial), berättar den tidigare myndighetschefen att han nu fått ett nytt jobb – som vice direktör för EU:s asylmyndighet, EUAA. Där kommer han arbeta med att kontrollera genomförandet av migrationspakten.

– Det finns ju en mottagningsstandard nu också i migrationspakten. Jag har anställts för att övervaka att det är samma standard i hela Europa. Jag kommer att jobba hårt med det, säger Ribbenvik till Aftonbladet

Han tillträder sitt nya, femåriga uppdrag i mitten av april.

Forrige artikel Ungdomsförbundet vill se Janine Alm Ericson som nytt språkrör Ungdomsförbundet vill se Janine Alm Ericson som nytt språkrör Næste artikel C-pressis går från toppkandidat till Telia C-pressis går från toppkandidat till Telia
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).