SD:s toppnamn om Tidöpartiernas kritik: ”Skådespeleri”

Företrädare för regeringspartierna begick ett misstag när de kritiserade Sverigedemokraternas bruk av anonyma konton. Det säger SD:s toppnamn Charlie Weimers, som samtidigt kallar kritiken för ett skådespel.

Trots turerna kring Sverigedemokraternas ”trollfabrik” och regeringspartiernas kritik mot detta kommer samarbetet inom Tidöavtalet att ligga fast. Det säger Charlie Weimers, SD:s toppnamn i EU-valet, på en kaffeträff med riksdagsjournalisterna.

– Jag tror att övriga i Tidö känner precis som vi, att regeringssamarbetet är viktigast. Att genomföra de reformer som vi har kommit överens om, säger Weimers.

Samtidigt menar han att företrädare från regeringspartierna begick ett misstag när de ”gick upp i falsett” och kritiserade SD:s bruk av anonyma konton. 

– Jag tror att de som spelade grundligt upprörda under förra veckan gjorde ett litet misstag. De visste innerst inne att Tidösamarbetet skulle bestå. 

– Det blir ett skådespeleri.

Charlie Weimers får frågan om statsminister Ulf Kristersson var en av dem som spelade upprörd.

– Jag lämnar det till er att bedöma. Jag tyckte att statsministern kom med en ganska måttfull kommentar till detta, säger Charlie Weimers.

”Vad var vitsen?”

Charlie Weimers vill helst inte nämna några namn, men kritiserar ändå L-toppen Jan Jönsson.

– Vad var vitsen med att gå ut så hårt?

I en intervju med Dagens ETC sade Jönsson bland annat att gränsen är passerad och att ett parti som i hemlighet sprider hat mot partier inte går att lita på.

{{toplink}}

Forrige artikel Baudin efter mötet: ”Fick inga svar på kraven” Baudin efter mötet: ”Fick inga svar på kraven” Næste artikel Svantesson om klimatkritiken: Delar inte Finanspolitiska rådets slutsatser Svantesson om klimatkritiken: Delar inte Finanspolitiska rådets slutsatser
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).