Socialpolitisk talesperson ny gruppledare för SD

Sverigedemokraterna har utsett en ny gruppledare i riksdagen. Det blir partiets socialpolitiska talesperson Linda Lindberg.

I förra veckan meddelade regeringen och Sverigedemokraterna att Henrik Vinge är ny ordförande för Trygghetsberedningen. I och med det lämnar han rollen som gruppledare för partigruppen i riksdagen.

Under onsdagseftermiddagen beslutade Sverigedemokraternas riksdagsgrupp att vice gruppledare Linda Lindberg tar över.

– Jag är naturligtvis mycket hedrad över det uppdrag jag nu har fått förtroendet att axla. Det ska bli väldigt kul att fortsätta arbetet med att vara en drivande part i partiets arbete i riksdagen och fortsätta förvalta det förtroende vi fått av väljarna på bästa sätt, säger Linda Lindberg i ett pressmeddelande. 

Hon är förutom socialpolitisk talesperson också ordförande för SD-Kvinnor. Vice gruppledare blir partiets jämställdhetspolitiska talesperson Michael Rubbestad.

{{toplink}}

Forrige artikel Centerpartiet krymper organisationen – personal varslas Centerpartiet krymper organisationen – personal varslas Næste artikel Hon blir Ekots nya politiska kommentator Hon blir Ekots nya politiska kommentator
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).