Språkröret avtackades av kulturutskottet

I och med att Amanda Lind har blivit ett av Miljöpartiets språkrör så kommer hon att lämna kulturutskottet, där hon i dag är ordförande. Nu har hon avtackats av de övriga ledamöterna.

Den tidigare kulturministern (2019–2021) avtackades vid ett utskottssammanträde i förra veckan. Uppgiften bekräftas av hennes pressekreterare Caroline Wiklund i ett mejl till Altinget.

Vem som kommer att efterträda Amanda Lind är ännu inte klart. ”Efterträdare ska utses inom kort, fram tills dess sitter Amanda kvar”, skriver Wiklund.

– När intoleransen för mångfald ökar i samhället och reaktionära krafter vill styra kulturen behöver vi försvara den fria kulturen, det fria ordet och mänskliga rättigheter mer än någonsin. I kulturutskottet kommer jag att arbeta hårt för att värna den fria konsten och public service oberoende, sade Amanda Lind i ett pressmeddelande i samband med att hon valdes in i utskottet.

{{toplink}}

Forrige artikel Riksdagsledamotens revansch – behåller plats i V-toppen Riksdagsledamotens revansch – behåller plats i V-toppen Næste artikel Vänsterpartiet står fast vid uteslutning av kritiker Vänsterpartiet står fast vid uteslutning av kritiker
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).