Svensk blir vice ordförande för vänstern i EU-parlamentet

Vänsterpartiets EU-parlamentariker Hanna Gedin har utsetts till vice ordförande för The Left.

– Jag är glad och hedrad över uppdraget. Vänstern växer på flera håll i Europa och vi är den viktigaste kraften för att bekämpa högernationalismen och deras rasism och arbetarfientliga politik, säger Hanna Gedin i ett pressmeddelande.

Som en av fyra vice ordföranden för The Left kommer den svenska parlamentarikern representera undergruppen Nordic Green Left där bland andra finska Vänsterförbundet och danska Enhedslisten ingår.

Ordföranden för vänstergruppen i parlamentet är den franska ledamoten Manon Aubry och den tyska ledamoten Martin Schirdewan. {{toplink}}

Forrige artikel MSB:s generaldirektör flyttas – blir landshövding på Gotland MSB:s generaldirektör flyttas – blir landshövding på Gotland Næste artikel Jessika Roswall nomineras till Sveriges nya EU-kommissionär Jessika Roswall nomineras till Sveriges nya EU-kommissionär
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).