Tidigare generaldirektör avliden

DÖDSFALL. Peder Törnvall, tidigare generaldirektör på bland annat Statskontoret, har avlidit 78 år gammal.

Juristen Peder Törnvall hade en lång karriär inom statsförvaltningen. Under 1970-talet var han bland annat regeringsrättssekreterare, sakkunnig i kommundepartementet och föredragande i Valprövningsnämnden och riksdagens konstitutionsutskott.

1979 till 1990 var Törnvall expeditionschef i kommundepartementet och civildepartementet. Därefter var han generaldirektör för Statens tjänstepensionsverk (91-93), Statskontoret (93-99) och i Regeringskansliet (99-02).

Utredare

Törnvall var också statlig utredare för flera utredningar. Bland annat Bisyssleutredningen (SOU 2000:80), Personalförsörjningsutredningen (SOU 2001:23) och Styrningen av försvaret (SOU 2005:92).

2007 återvände Törnvall till Statskontoret som tillförordnad generaldirektör, en tjänst han lämnade 2008.

Forrige artikel Annie Lööf blir borta till september Annie Lööf blir borta till september Næste artikel Ingen majoritet för högerblocket Ingen majoritet för högerblocket
Efter expansionen – nu bantas servicekontoren

Efter expansionen – nu bantas servicekontoren

De statliga servicekontoren har etablerats på allt fler platser i Sverige de senaste åren. Men med ökade besökskostnader vill regeringen och SD se effektiviseringar och drar ned på myndighetens anslag. ”Det kan inte uteslutas att vi kommer lägga ned kontor”, säger Åsa Lindh, generaldirektör för Statens servicecenter till Altinget.