Tidigare riksdagsledamot blir chef på hållbarhetsbolag

Miljöpartiets tidigare riksdagsledamot Lorentz Tovatt blir ny programchef på Sustainable Innovation.

Lorentz Tovatt satt i riksdagen för Miljöpartiet 2017–2022 och var partiets klimatpolitiska talesperson. Han har efter tiden i riksdagen drivit sajten Klimatgranskaren.

Nu står det klart att Tovatt har fått ett nytt jobb som programchef för hållbar energi på organisationen Sustainable Innovation.

”Sustainable Innovation har länge haft en betydelsefull och konstruktiv röst i det offentliga samtalet om energi och hållbarhet. Jag tror att den rösten kan få ett ännu större genomslag. Vi befinner oss mitt i omställningen, och Sustainable Innovation kan bidra med de insikter som behövs för att företag och samhälle ska kunna navigera genom de förändringar som krävs effektivt och snabbt”, skriver han i ett inlägg på Linkedin.

Forrige artikel De tar över efter Teodorescu De tar över efter Teodorescu Næste artikel TU kan anmäla staten till EU-kommissionen
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).