Tidigare talesperson blir PA-chef på spelbolag

Arman Teimouri åkte ur riksdagen när Liberalerna förlorade sitt Värmlandsmandat i valet. Nu börjar han i stället på spelbolaget Embracer Group med säte i Karlstad.

Under mandatperioden 2018–2022 hann Arman Teimouri både vara Liberalernas arbetsmarknadspolitiska talesperson, som vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet, och företräda partiet i energi- och näringsfrågorna.

I augusti förra året var han med på det omdiskuterade verksamhetsbesöket i Forsmark tillsammans med bland annat Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson Mattias Bäckström Johansson som betonade att det rörde sig om en gemensam valkampanj, med buss och logga. Kristdemokraterna kallade det i stället en ”power-turné”, medan flera liberaler var mer kritiska. Arman Teimouri fick gå ut och dementera att det ”absolut inte” rörde sig om en kampanj.

Blev av med mandat

När Liberalerna i valet blev utan mandat i Värmland förlorade också Arman Teimouri sin riksdagsplats. Men nu står det alltså klart vad han ska göra härnäst. 

I början av januari tillträdde Teimouri sin nya tjänst som Head of Public Affairs på spelbolaget Embracer Group. Med säte i Karlstad samlar bolaget andra företag i spel- och underhållningsindustrin.

”För att ge en fingervisning är bolaget nästan 18 ggr så stort som SAS, om man ser till börsvärdet. Grundat i Värmland med huvudkontor i Karlstad”, skriver den tidigare riksdagsledamoten på sin Linkedin och fortsätter:

”Är jag taggad? Yep. Spelnörden i mig gör volter!”.

Forrige artikel Tidigare folkpartist byter parti – blir statssekreterare i Kristerssons stab Tidigare folkpartist byter parti – blir statssekreterare i Kristerssons stab Næste artikel Sveriges officiella spellista för ordförandeskapet: Abba, Avicii och Christer Sjögren Sveriges officiella spellista för ordförandeskapet: Abba, Avicii och Christer Sjögren
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).