Två nya ambassadörer utnämnda

Regeringen har nyligen meddelat utnämningen av två nya ambassadörer. Mikael Eriksson har utsetts till ambassadör i Oslo, och Johan Ndisi kommer att bli ambassadör i Hanoi.

Mikael Eriksson, som för närvarande arbetar med EU-frågor i Statsrådsberedningen, har erfarenhet från olika positioner inom utrikesförvaltningen. Han har tidigare varit ambassadör i Tallinn och tjänstgjort vid ambassaden i Ottawa, EU-representationen i Bryssel och OECD-delegationen i Paris. Eriksson har också varit chef för Utrikesdepartementets ministerkansli och samordnare av internationella energifrågor. Han kommer att börja som ambassadör i Oslo till våren 2024 och han efterträder Cecilia Björner. 

Johan Ndisi, som i dag är särskilt sändebud för Afghanistan och myndighetschef för ambassaden i Kabul, har tidigare varit ambassadör i Tirana. Han har också tjänstgjort vid ambassaden i Harare och vid Sveriges EU-representation i Bryssel. Dessutom har Ndisi varit biträdande chef för både Afrikaenheten och Kommunikationsenheten på Utrikesdepartementet. Han tillträder hösten 2024, och efterträder Ann Måwe. 

Forrige artikel Riksdagsledamoten Sven-Olof Sällström (SD) är död Riksdagsledamoten Sven-Olof Sällström (SD) är död Næste artikel Regeringen letar ny rymd-gd
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).