Ex-ministrar startar klubb

Den tidigare EU-kommissionären Cecilia Malmström, S-ministern Anna Ekström och Reinfeldts statssekreterare Ulrica Schenström är några av medlemmarna i den nystartade Tisdagsklubben.

Tisdagsklubben ska arbeta för en nyanserad debatt och motverka polarisering, enligt Expressen som pratat med flera av medlemmarna. 

Tidningen skriver att Tisdagsklubben ska utkomma med veckovisa nyhetsbrev. Genom att använda sina nätverk vill de inblandade personerna verka för ett bättre offentligt klimat.

Bland de som står bakom initiativet finns tankesmedjan Fores vd Ulrica Schenström, tidigare statssekreterare hos Fredrik Reinfeldt. Även den tidigare EU-kommissionären, folkpartisten Cecilia Malmström är inblandad och Anna Ekström, tidigare socialdemokratisk utbildningsminister.

– Vi som har bildat Tisdagsklubben tycker olika om en massa saker. Skatter, skola, vård, omsorg, sjukförsäkring och a-kassa. Men om vi ska kunna debattera i de frågorna måste vi ha stabila och trygga spelregler för vår demokrati. Och det vill vi kämpa för tillsammans, så att vi ska kunna fortsätta tycka olika i sakfrågor, säger Ekström, i dag ordförande för ABF Stockholm, till Expressen.

Initiativet har tagits av henne och de övriga som privatpersoner.

Även KD-politikern David Lega och publicisten Jan Scherman är medlemmar i klubben.

Forrige artikel Ordförandebyte i Ifous styrelse Næste artikel Reality – lösningen på bilverkstädernas personalbrist?
Skolverket ska spara

Skolverket ska spara

Regeringen drar ner på Skolverket med 80 miljoner i budgeten. Anledningen är att myndigheten ska effektiviseras.