LO-kandidat drar sig ur

Valberedningens förslag till LO:s nya ordförande, som ska väljas på fackorganisationens kongress i helgen, vill inte längre ta jobbet. ”Det är av privata skäl”, säger Pim van Dorpel.

Pim van Dorpel är sedan 2014 vice ordförande i Hotell- och restaurangfacket (HRF). I förra veckan meddelade valberedningen att han var deras förslag till att efterträda Susanna Gideonsson som LO:s nya ordförande.

Nu drar han sig ur.

– Jag har efter samtal och ytterligare betänketid beslutat att jag inte längre står till valberedningens förfogande. Det är av privata skäl, säger Pim van Dorpel i ett pressmeddelande.

LO:s nästa ordförande ska väljas på partiets kongress i helgen, den 17 till 20 maj, då Gideonsson kliver av. Nu måste valberedningen presentera ett nytt förslag. 

– Vi från valberedningen beklagar beskedet, samtidigt som vi respekterar det. Vi arbetar nu vidare med att ha ett nytt färdigt förslag, säger Tomas With, valberedningens ordförande. {{toplink}}

Forrige artikel De får representera Sveriges unga i FN Næste artikel Nobelpristagare får stort människorättspris
Trots kritiken – myndigheter slås samman

Trots kritiken – myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med förslaget att slå samman Myndigheten för stöd till trossamfund med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Däremot kommer Konstnärsnämnden inte att inordnas i Statens kulturråd.