Naturskyddsföreningens ordförande slutar

Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl ställer inte upp för omval. ”Efter nio år som ordförande har jag nått gränsen för vad våra stadgar rekommenderar som antal år på den här posten.” säger hon.

Vid sin riksstämma i början av sommaren nästa år kommer Naturskyddsföreningen att välja en ny ordförande. Nuvarande ordföranden Johanna Sandahl lämnade på måndagen beskedet att hon inte ställer upp för omval.

– Det har varit en otroligt intressant, lärorik och händelserik tid. Efter nio år som ordförande har jag nått gränsen för vad våra stadgar rekommenderar som antal år på den här posten. Jag lämnar med varm hand över det här fina förtroendeuppdraget att leda en framgångsrik och växande organisation, säger hon i ett pressmeddelande.

Sandahl valdes till ordförande år 2014, föreningens första kvinna på posten. Hon efterträdde då Mikael Karlsson, i dag forskare på Uppsala universitet.

Sandahl är sedan tre år tillbaka även ordförande för miljörörelsens europeiska nätverk, European Environmental Bureau.

Nomineringsdags januari ut

Nomineringen till Sandahls efterträdare är öppen till och med den 31 januari. Ny ordförande väljs vid riksstämman i Västerås den 17-18 juni.

– Naturskyddsföreningen är viktigare än någonsin. Och engagemanget är också stort – fler än 20 000 nya medlemmar har strömmat till bara under hösten. Jag kommer att leda föreningen fram till i sommar med glädje och stolthet, säger Johanna Sandahl.

Generalsekreterare för Naturskyddsföreningen är Karin Lexén. Hon har suttit på stolen sedan år 2017, då hon efterträdde Svante Axelsson, i dag samordnare för Fossilfritt Sverige.

 

Forrige artikel Skärpta folkhögskolekrav för skyddad yrkestitel Skärpta folkhögskolekrav för skyddad yrkestitel Næste artikel Fler använder skattereduktionen för gåvor – Jönköping i topp Fler använder skattereduktionen för gåvor – Jönköping i topp
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.