Riksidrottsförbundet valde väntad ordförande

Som väntat fick valberedningens förslag Karl-Erik Nilsson förtroendet att efterträda Björn Eriksson på posten som ordförande för Riksidrottsförbundet och Sisu idrottsutbildarna.

Beslutet fattade under Riksidrottsmötet, som hölls i helgen.

– Nu ser jag framemot att tillsammans med resten av styrelselaget formulera arbetet framåt och se hur vi tillsammans med specialidrottsförbunden kan göra gemensamma insatser för att stärka idrottsrörelsen. Det finns flera utmaningar att fortsätta arbeta med, bland annat statens stöd till idrotten, tillgänglighet och anläggningar samt elitfrågorna, säger Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

{{toplink}}

Karl-Erik Nilsson var fram tills helt nyligen ordförande för Svenska fotbollförbundet och har även varit KSO i Emmaboda för Socialdemokraterna.

Forrige artikel Han är Årets naturfotograf Han är Årets naturfotograf Næste artikel Ytterligare ett fackförbund ansluter till fackcenter för papperslösa Ytterligare ett fackförbund ansluter till fackcenter för papperslösa
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.