Här är intervjuer med alla toppkandidater

EU-VALET. Här är din guide till valet den 26 maj. Altingets Sigrid Melchior har frågat ut samtliga toppkandidater från de partier som i dag är representerade i Eu-parlamentet.

Sex kvinnor och tre män slutspurtar nu inför valdagen den 26 maj. Men vilka är skillnaderna mellan toppkandidaterna? Vilka frågor vill de jobba med i parlamentet, vilka utskott vill de hamna i? Hur ser de på sociala pelaren, migrations- och klimatpolitiken? Hur ska de redovisa de omdebatterade kontorspengarna? De frågorna och många, många fler får du svar på i Altingets utfrågning av toppkandidaterna. 

Här är alla intervjuer

Forrige artikel Ditt verktyg för att hålla koll på lagstiftningen Ditt verktyg för att hålla koll på lagstiftningen Næste artikel M vill misstroendeförklara minister – har aldrig lyckats M vill misstroendeförklara minister – har aldrig lyckats
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).