Kristersson: Höstbudgeten start på ny fas i ekonomiska politiken

Regeringen ser en ljusning i svensk ekonomi. På en pressträff öppnar statsminister Ulf Kristersson (M) för en ny riktning för politiken framöver.

– Vi ser att det sker bra saker i svensk ekonomi som vi tycker ger skäl till att gå in i en delvis ny fas i den ekonomiska politiken, säger statsminister Ulf Kristersson (M) på en pressträff om det ekonomiska läget.

Sverige befinner sig fortfarande i en lågkonjunktur, men från och med höstens budget räknar regeringen med att kunna driva en mer tillväxtfrämjande politik.

– Att kunna använda styrkan i de svenska statsfinanserna för att kunna bygga Sverige rikare och investera i sådant som är långsiktigt, säger Ulf Kristersson.

Enligt statsministern handlar det om investeringar i infrastruktur, forskning, energisystem och skattereformer.

Regeringen har redan börjat förbereda för bland annat ett förstärkt jobbskatteavdrag.

Finansminister Elisabeth Svantesson (M) säger på pressträffen att fokus framöver bland annat ligger på att öka produktiviteten.

– I går tog vi emot 3:12-utredningen som heter ”Förenkla och förbättra” och förslagen gör just det. Det är också viktigt för att svenska företag ska växa, investera och generera arbetstillfällen och skatteintäkter, säger hon.

Forrige artikel Grönland stannar hemma när Svantesson bjuder in Nordens finansministrar Grönland stannar hemma när Svantesson bjuder in Nordens finansministrar Næste artikel SD anmäler Kalla faktas avslöjande SD anmäler Kalla faktas avslöjande
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).