Mikael och Micael – Försvarsmaktens ledarduo komplett

Överbefälhavare Micael Bydén har varit utan parhäst sedan i höstas. Nu har regeringen utsett Mikael Granholm till generaldirektör för Försvarsmakten.

I höstas lämnade Peter Sandwall posten som generaldirektör för Försvarsmakten för att bli landshövding i Kalmar. Sedan dess har ÖB Micael Bydén saknat en parhäst i arbetet med att leda myndigheten.

Nu har regeringen utsett en ersättare – som i sin tur kommer att lämna en tom stol inom statlig förvaltning. Det är Mikael Granholm, förvaltningschef för Regeringskansliet, som blir ny gd för Försvarsmakten.

Granholm har arbetat i Regeringskansliet sedan år 2000, bland annat i försvarsdepartementet och finansdepartementet. Han har varit sakkunnig i Försvarsberedningen. Han har varit Regeringskansliets förvaltningschef sedan år 2016, enligt regeringens pressmeddelande.

V: ”Äntligen”

Vänsterpartiets försvarspolitiska talesperson har varit kritisk mot att regeringen tagit så pass lång tid på sig för att hitta en ersättare till Sandwall:

Forrige artikel Amanda Lind: ”Demokratin behöver en återstart” Amanda Lind: ”Demokratin behöver en återstart” Næste artikel Sluten process när staten går i god för 50 miljarder Sluten process när staten går i god för 50 miljarder
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).