Elsa Widding lämnar vaccinskeptiskt parti – efter elva dagar

Det är mindre än två veckor sedan riksdagsledamoten Elsa Widding gick med i partiet Mod. Nu väljer hon att lämna partiet. ”Jag gjorde inte hemläxan ordentligt”, skriver hon i ett pressmeddelande.

Elsa Widding blev riksdagsledamot för Sverigedemokraterna efter valet 2022, men valde förra våren att lämna SD för att i stället fortsätta som oberoende riksdagsledamot.

I mitten av januari meddelade den politiska vilden att hon hade hittat sitt nya parti i vaccinskeptiska Mänskliga rättigheter och demokrati (Mod). Nu – endast elva dagar senare – väljer hon att lämna även det partiet.

”Efter bara några dagar stod det dock klart att jag inte hade gjort min hemläxa ordentligt vad gäller partiet. Jag har i dag därför valt att lämna Mod”, skriver Widding i ett eget pressmeddelande.

Elsa Widding ber om ursäkt till dem som gått med i partiet för hennes skull och tipsar om att man kan få tillbaka medlemsavgiften inom 30 dagar.

Samtidigt önskar hon partiet lycka till i framtiden och skriver att Mod gör ett ”bra och viktigt arbete” i deras kampanjande mot Världshälsoorganisationen (WHO).

{{toplink}}

Forrige artikel Erdogan har undertecknat Sveriges Natoansökan Erdogan har undertecknat Sveriges Natoansökan Næste artikel Malmer Stenergard stänger inte dörren till kommissionärspost Malmer Stenergard stänger inte dörren till kommissionärspost
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.