Jomshof behåller sin plats i utskottet

Efter att Tidöpartierna meddelat att de inte avser att peta Richard Jomshof (SD) som ordförande i justitieutskottet står det i dag klart att han behåller sin plats.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet har gemensamt krävt Richard Jomshofs avgång efter hans uttalande om profeten Muhammed.

I dag skulle frågan väckas i utskottet men efter att de fyra partierna i regeringssamarbetet alla meddelat att de vill ha kvar honom som ordförande föll frågan och Jomshof sitter kvar.

– Vi ser med stort allvar på detta, säger Ardalan Shekarabi (S), vice ordförande i justitieutskottet, till Svenska Dagbladet efter mötet.

– Jag känner stor besvikelse, fortsätter han.

Hänvisar till praxis

Richard Jomshofs uttalande har kallats olämpliga också av regeringsföreträdare, inte minst med anledning av det rådande säkerhetsläget.

Samtidigt valde alltså alla Tidöpartierna att ställa sig bakom honom efter oppositionens utspel.

 – Det finns en praxis i riksdagen att man inte byter ut utskottsordförande eller vice under mandatperioden, och det tycker jag är riktigt, sade L-ledaren Johan Pehrson till TT tidigare i augusti.

{{toplink}}

Forrige artikel Strömmer väntas göra comeback i partistyrelsen Strömmer väntas göra comeback i partistyrelsen Næste artikel Trots inflationen: Academedia ökar sin vinst
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.