Minister KU-anmäls efter Altingets avslöjande

Socialdemokraterna KU-anmäler Carl-Oskar Bohlin (M). Altinget kunde tidigare i dag avslöja att Regeringskansliet kände till MPF:s planer på att kräva att TV4 skulle göra ändringar i Kalla fakta.

Regeringskansliet visste på förhand att Myndigheten för psykologiskt försvar ville få TV4 att radera intervjuer med myndighetens experter i Kalla fakta-programmet ”Undercover i trollfabriken”. Det kunde Altinget avslöja tidigare i dag.

{{toplink}}

Nu väljer Socialdemokraterna att KU-anmäla Carl-Oskar Bohlin (M), minister för civilt försvar. Det berättar Morgan Johansson (S) för TV4 Nyheterna.

– Det här luktar riktigt, riktigt ruttet, säger Johansson till kanalen.

– De har försökt dölja de här kontakterna, det finns inget annat sätt att tolka det här på. Det är extremt allvarligt om en regering, i något slags led för att krishantera å Sverigedemokraternas vägnar, använder sina myndigheter för att sätta åt enskilda mediehus.

Altinget har sökt Carl-Oskar Bohlin.

{{toplink}}

Forrige artikel Aron Etzler avgår som partisekreterare Aron Etzler avgår som partisekreterare Næste artikel Tidigare riksdagsledamot ska leda vindkraftkooperativ Tidigare riksdagsledamot ska leda vindkraftkooperativ
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.