Ministrarnas resa inställd – regeringsplanet fick vända

Regeringsplanet tvingades på onsdagen återvända till Arlanda på grund av tekniska problem. Utrikesminister Maria Malmer Stenergard och justitieminister Gunnar Strömmer var på väg till Ankara men har ställt in resan. 

Utrikesministern och justitieministern var på onsdagen på väg till Turkiets huvudstad Ankara för att diskutera säkerhetssamarbete och internationella frågor.

Men efter att Maria Malmer Stenergard (M) och Gunnar Strömmer (M) satt sig i planet inträffade ett tekniskt problem som tvingade regeringsplanet att återvända till Arlanda.

”Det var en ren säkerhetsåtgärd, och innebar ingen omedelbar fara för passagerare eller besättning”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Resan har ställts in och regeringen planerar att boka in ett nytt möte ”så snart som möjligt”.

På agendan för mötet stod bland annat kampen mot terrorism, organiserad brottslighet och situationen i Gaza.

Forrige artikel Hon blir Moderaternas nya namn i KU Næste artikel Svenska kraftnäts chef slutar – vill inte fortsätta Svenska kraftnäts chef slutar – vill inte fortsätta
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.