Nytt toppjobb till nedläggningshotad myndighet

Regeringen tillsätter en överdirektör över Sis, meddelar socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M). 

I början av juli meddelade Camilla Waltersson Grönvall under en pressträff att regeringen tillsätter en överdirektör på Statens institutionsstyrelse, Sis. Överdirektören ska arbeta vid sidan om den nuvarande generaldirektören. 

– Vi behöver förstärka. Som precis på många andra myndigheter så finns det en överdirektör, som till exempel på Kriminalvården. Nu gör vi det också här, säger Waltersson Grönvall.

{{toplink}}

Tidigare i år presenterades en utredning om att reformera den statliga ungdomsvården – samt att Sis ska läggas ner i sin nuvarande form. Trots detta tillsätter regeringen nu en topptjänst inom myndigheten. 

– Vi vill lägga den nuvarande myndigheten bakom oss. Men det betyder inte att vi kan lämna myndigheten strandsatt. Alla de förändringar som nu genomförs just nu kräver en hel del. Det kräver pengar, det kräver resurser, men också förstärkning i styrning och ledning, bedömer regeringen, säger socialtjänstministern. 

Vem som blir överdirektör, eller när det kan ske vill inte Waltersson Grönvall gå in närmare på. 

– Det kommer presenteras i närtid, säger hon till Altinget. 

 

Beslutskedja: En reform av den statliga barn- och ungdomsvården för en trygg och kvalitativ vård

5/2
2024
5/2
2024
22/3
2024
9/4
2024
10/4
2024
4/7
2024
25/4
2025
Forrige artikel Svensk blir vice ordförande för vänstern i EU-parlamentet Næste artikel Starmer i första talet som premiärminister: ”Arbetet börjar omedelbart” Starmer i första talet som premiärminister: ”Arbetet börjar omedelbart”
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.