Rockad på Moderaternas Stockholmsbänkar

Ministerrockaden i regeringen får följdeffekter på Moderaternas Stockholmsbänkar i riksdagen.

Jessica Rosencrantz blir ny EU-minister. Hon representerar Stockholms kommun i riksdagen. Som statsrådsersättare kommer Merit Frost Lindberg in. Hon har varit ersättare tidigare i riksdagen under ett antal månader förra året.

Stockholms län

Även för Moderaterna i Stockholms län blir det förändringar i och med att Tobias Billström lämnar riksdagen. Adam Reuterskiöld blir ny ordinarie ledamot. Han är dock redan i dag ledamot, som statsrådsersättare för finansmarknadsminister Niklas Wykman. Reuterskiöld har en bakgrund som kommunstyrelseordförande i Ekerö kommun.

Ny statsrådsersättare för Niklas Wykman blir Joanna Lewerentz. Men inte heller hon är riksdagsnykomling. Hon är sedan i våras ersättare för Magdalena Thuresson som är föräldraledig.

Så ”vinnaren” på Billströms riksdagsavhopp blir i stället Fredrik Saweståhl som nu blir ny ersättare för Thuresson. Han har varit ersättare i riksdagen tidigare och stod också sist på Moderaternas EU-lista i våras.

Forrige artikel Toppdiplomat blir ny kabinettsekreterare Toppdiplomat blir ny kabinettsekreterare Næste artikel Ytterligare en tidigare Muf-ordförande i regeringen
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.