Socialdemokraterna återvänder till Göteborg

Socialdemokraternas partikongress kommer till västkusten i maj nästa år. Då ska partiet besluta om sitt nya partiprogram.

Den 28 maj 2025 kommer Socialdemokraternas 42:a partikongress till Göteborg. Kongressen varar i fem dagar och är av särskild tyngd då Socialdemokraterna ska besluta om sitt nya partiprogram.

– Jag ser fram emot intensiva dagar där vi ska besluta om helt ny politik för en ökad samhällsgemenskap, en politik som ska ta Sverige in i 2030-talet. Vi ska dessutom besluta om ett nytt partiprogram och staka ut riktningen inför valet 2026, säger Tobias Baudin, partisekreterare för Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Den tidigare diplomaten och EU-ministern Hans Dahlgren leder arbetet med att ta fram det nya partiprogrammet. Dahlgren ska i år resa runt landet för att ta in medlemmars synpunkter. 

En medlem som är särskilt nöjd med att kongressen ska besluta om det nya partiprogrammet i just Göteborg, är riksdagsledamoten Mattias Jonsson (S), ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg. 

– Vi är mycket glada över att partistyrelsen har valt att nästa kongress ska anordnas i Göteborg som återigen styrs av Socialdemokraterna. Vi har stor vana av att arrangera denna typ av evenemang och kan garantera att göteborgarna kommer märka av att Socialdemokraterna är i stan, säger han.

Forrige artikel Malmer Stenergard stänger inte dörren till kommissionärspost Malmer Stenergard stänger inte dörren till kommissionärspost Næste artikel Jämnt mellan förhandsfavoriterna – nu väntar andra valomgång Jämnt mellan förhandsfavoriterna – nu väntar andra valomgång
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.