Zlatan Ibrahimovic startar fastighetsbolag

Hyresgästerna i ett hyreshus på Östermalm fick ett brev från sin nya hyresvärd –undertecknat av Zlatan Ibrahimović och Helena Seger. ”När jag fick brevet och såg namnen tänkte jag ’wow’”, säger en hyresgäst.

Zlatan Ibrahimović är numera ägare till ytterligare en fastighet i Sverige. Det senaste förvärvet är ett sekelskifteshus på Östermalm i Stockholm.

När hyresgästerna fick ett brev från de nya ägarna var förvåningen stor.

– När jag fick brevet och såg namnen tänkte jag ”wow”, säger en hyresgäst till Hem och Hyra.

Köpte för 130 miljoner

Lantmäteriets register visar att den förra ägaren köpte huset för 84 miljoner kronor 2019, för att sedan sälja det till paret i april förra året för 130 miljoner.

När Hem och Hyra slår på bankgironumret på hyresavisen bekräftas det att pengarna går till ett bolag där Ibrahimović står som ägare. Det bolaget bildades en månad efter fastighetsköpet.

Forrige artikel Tidigare polsak blir boendeekonom på SBAB Tidigare polsak blir boendeekonom på SBAB Næste artikel ”Framtidsnamn” ska göra om liberal politik – startar reformgrupper ”Framtidsnamn” ska göra om liberal politik – startar reformgrupper
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.