Brysselbubblan: Rumäniens anti-korruptionsdrottning, Macrakk och Wikströms petning

PODD. Den liberala EU-parlamentarikern Cecilia Wikströms extraknäck i företagsvärlden har väckt stor indignation i Sverige, och hon har nu valt att kliva av EU-tåget. I dagens Brysselbubblan avslöjar Sigrid Melchior och Teresa Küchler att Wikström är en fnuttig extraknäckare om man ser till hur mycket pengar några av hennes kollegor i Bryssel håvar in vid sidan av EU-politiken.

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Programledarna reder också ut vad EU:s nya åklagarmyndighet EPPO ska syssla med, och kommenterar den infekterade striden mellan regeringen i Bukarest och kvinnan som är klippt och skuren för jobbet som myndighetens chef: den rumänska antikorruptionsdrottningen Laura Kövesi. Och så lite om varför franska presidenter ständigt klappar kor.

Forrige artikel Damberg får stöd för idén om IS-tribunal Damberg får stöd för idén om IS-tribunal Næste artikel Förbjudna kemikalier får svårare ta sig in i EU Förbjudna kemikalier får svårare ta sig in i EU
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.