Brysselbubblan: Babiš, brandflyg och Bryssels ektoplasma

PODD. Det är sista avsnittet av Brysselbubblan före semestern, och värdinnorna Sigrid Melchior och Teresa Küchler uppmärksammar den kusliga likheten mellan EU-politiker och spöken: De verkar gjorda av ektoplasma; flyktiga, geléartade, grå. I alla fall beskrev en fransk topp-politiker en kollega på det viset när hon trodde att hennes ord inte skulle kunna nå några europeiska löpsedlar. Tji fick hon.

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Sigrid berättar om en europeisk premiärminister som hamnat i klammeri med rättvisan och inte tvekar att slänga sina egna barn under en buss för att skydda sig själv. Och så pratar vi lite om EU:s nya skogsbrandssamarbete: En ny bas med flygplan, helikoptrar och skogsbrandsexperter ska öppnas i Madrid. Era EU-nördar i Bryssel önskar en härlig sommar.

Forrige artikel ”EU-kommissionen underkänner svensk skogsklimatlinje” ”EU-kommissionen underkänner svensk skogsklimatlinje” Næste artikel Schyman: Sitt kvar, flytta inte på er! Schyman: Sitt kvar, flytta inte på er!
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.