Podd: Europeiskt sugrörsförbud, en ny solkung och Potemkinkulisser i Rumänien

BRYSSELBUBBLAN. Sigrid Melchior och Teresa Küchler klagar i veckans poddavsnitt över att de roliga små svärden som man trär prinskorvar på försvinner på framtidens barnkalas: EU:s nya plastlagar är på ingång. Dessutom pratar de om rumänska Potemkinkulisser.

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Brysselbubblan på iTunes | Brysselbubblan på Libsyn

I dagens Brysselbubblan berättar Teresa om en mycket märklig pressresa till Rumänien, landet som tar över EU:s ordförandeklubba efter nyår. Är Rumänien, verkligen redo för det stora uppdraget att försöka baxa igenom ny lagstiftning för hela EU? Sigrid har hittat 2000-talets franska solkung Jean-Luc Mélenchon, som självsäkert hävdar: Republiken, c’est moi! 


Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Forrige artikel EU:s gemensamma bistånd minskar Næste artikel Vaktombyte hos EU-moderaterna – Corazza Bildt petas  Vaktombyte hos EU-moderaterna – Corazza Bildt petas 
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.