Podd: Belgiskt solarieförbud, fransk kondomprotektionism och svenska gröngölingar i EU-parlamentet

PODD. Årets första Brysselbubblan bjuder på världspremiär för vårens stora ABC för EU-valsintresserade. Era ciceroner Sigrid och Teresa suckar också högt över bristen på EU-frågor och planer för Sveriges omvärldspolitik i det manifest med 73 politikförslag som S, MP, C och L presenterade i söndags.

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Brysselbubblan på iTunes | Brysselbubblan på Libsyn

I EU-podden Brysselbubblan har programledarna Sigrid Melchior och Teresa Küchler denna gång även tagit sig en titt på nya lagar som trädde i kraft runtom i Europa vid tolvslaget på nyårsafton, som till exempel ett totalförbud mot spelreklam i Italien och statssubventionerad hanky panky i Frankrike. De pratar också om vikten att nätverka i korridorerna i EU-parlamentet. 


Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Forrige artikel LRF hoppas nya handelsregler stärker bönderna LRF hoppas nya handelsregler stärker bönderna Næste artikel Fjellner: Därför är glyfosatrapporten orimlig Fjellner: Därför är glyfosatrapporten orimlig
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.