Brysselbubblan: Mumiebranschen, pene piccolo och världshandeln for dummies

PODD. EU-podden Brysselbubblan varnar känsliga lyssnare för starka ord när bokstäverna g, h och i avhandlas i denna veckas ABC-skola om EU-valet. De hetaste citaten och mest slagkraftiga skällsorden från EU-världen har varit av särskilt grovkornig sort en tid, men era värdinnor Sigrid Melchior och Teresa Küchler skyggar inte från att bevaka också det vulgära och osmakliga i denna värld.

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Programledarna diskuterar också katalanska separatister som sitter häktade för uppror mot staten, men ändå har planer på att ställa upp i EU-valet om tre månader: kan man vara EU-parlamentariker från finkan? Och så har Sigrid grävt ner sig i olika EU-länders mer eller mindre morbida begravningsritualer. 

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Forrige artikel Biobränslesnaran föreslås dras åt Biobränslesnaran föreslås dras åt Næste artikel Fler kvinnor än män på SD:s EU-lista Fler kvinnor än män på SD:s EU-lista
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.