Grön ungdom kampanjade för Wåhlin in i det sista

Miljöpartiet valde till slut riksdagsledamoten Daniel Helldén till nytt språkrör. Till sista stund kampanjade ungdomsförbundet för utmanaren Magnus P Wåhlin. ”Vi kommer fortsätta ligga på språkrören”, säger Rebecka Forsberg, språkrör Grön ungdom.

ÖREBRO. Språkrörsduellen pågick in i det sista. Till slut blev det valberedningens förslag, Daniel Helldén, som tog hem det med en rösts marginal.

– Vi sa ju att det skulle bli jämnt. Det kan man lugnt säga att det blev, säger Rebecka Forsberg, språkrör för Grön ungdom.

Ungdomsförbundet ville helst se Växjöpolitikern Magnus P Wåhlin som vinnare. På kongressen har de delat ut Pokémonkort med Wåhlins egenskaper och bjudit ombuden på godis, M&Ms för Magnus och Märta.

Är kongressens beslut en besvikelse?

– Absolut inte. Vi lade våra röster på en annan kandidat men det handlar ju om att när det står mellan två måste man göra ett val. Vi är alla övertygade om att Miljöpartiet kommer vara ett bättre parti efter den här kongressen, säger Forsberg.

Daniel Helldén har i sin kandidatur lyft fram att partiet borde fokusera mer på klimat- och miljöfrågorna, inte bredda sig likt den linje Stenevi och ungdomsförbundet för.

– Vi kommer fortsätta ligga på språkrören och partistyrelsen precis som vi alltid gör, och se till att de lyssnar på Grön ungdom. Att skärpa till oss i klimatpolitiken, i skarphet, det är något vi har pushat för länge så jag hoppas att vi till exempel ska kunna driva fram en radikal flygpolitik nu.

{{toplink}}

Forrige artikel En röst avgjorde – Daniel Helldén är Miljöpartiets nya språkrör En röst avgjorde – Daniel Helldén är Miljöpartiets nya språkrör Næste artikel Magnus P Wåhlin förlorade med en röst: ”Jobbat dygnet runt” Magnus P Wåhlin förlorade med en röst: ”Jobbat dygnet runt”
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).