Mini-riksdagen fortsätter i två veckor till

ÅTGÄRDER. Överenskommelsen mellan riksdagens gruppledare om att krympa antalet närvarande ledamöter i riksdagens kammare med anledning av covid-19 löpte ut i måndags. Nu kommer ett nytt beslut om att förlänga perioden med småskaliga sammankomster i ytterligare två veckor.

I mitten på mars kom riksdagspartierna överens om att endast 55 ledamöter ska närvara vid beslut i riksdagens kammare, jämfört med ordinarie 349. Beslutet togs med anledning av coronaviruset för att säkerställa att riksdagens arbete kan fortgå, även om ledamöter blir sjuka.

Överenskommelsen var tänkt att tillämpas till och med den 30 mars, med möjlighet till förlängning. Nu har partierna på nytt kommit överens om att förlänga perioden med ytterligare två veckor.

Nya beslut om fortsatt närvaro i kammaren kommer att tas löpande, och kommer att gälla i två veckor i taget.

Forrige artikel Politikveckor ställs in Politikveckor ställs in Næste artikel Riksdagspolitiker coronasmittad  – inlagd på sjukhus Riksdagspolitiker coronasmittad – inlagd på sjukhus
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).