S-ledamot går på föräldraledighet

Strax efter semestrarna tar socialutskottets Gustaf Lantz (S) paus från riksdagsarbetet för drygt åtta månaders föräldraledighet. Han ersätts av Marcus Wennerström (S) som gjorde riksdagsdebut i höstas.

Uppsalapolitikern Gustaf Lantz är sedan valet ledamot i socialutskottet. Från och med den 28 augusti ska han vara ledig i drygt åtta månader, till och med sista april nästa år. I stället blir det Marcus Wennerström (S) som tar över Uppsalamandatet, och kliver in som ersättare i utskottet. 

Wennerström är trygghets- och säkerhetschef i Enköpings kommun och är även aktiv i regionpolitiken i Uppsala. I höstas var han under en kortare period statsrådsersättare för Ardalan Shekarabi i riksdagen, en roll Gustaf Lantz haft innan han fick sin ordinarie plats.

Forrige artikel Hon blir vikarierande gd för Migrationsverket – så stort blir lönetillägget Hon blir vikarierande gd för Migrationsverket – så stort blir lönetillägget Næste artikel Kristdemokraternas provval är i gång – Skyttedal utmanas Kristdemokraternas provval är i gång – Skyttedal utmanas
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.