Kinberg Batras nominering av chef på Byggföretagen kritiseras

Anna Kinberg Batra får kritik för att inte ha anmält jäv i samband med att hon föreslog Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef på Byggföretagen, som ledamot i Länsstyrelsens insynsråd.

Landshövding Anna Kinberg Batra har blivit anklagad för jäv i flera fall den senaste tiden. Det senaste handlar om att Batra ska ha föreslagit Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef på Byggföretagen, som ny ledamot i Länsstyrelsen i Stockholms insynsråd utan att anmäla jäv till regeringen. Enligt TV4 känner de varandra sedan tidigare.

– Hon borde ha upplyst regeringen, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet. 

Tanja Rasmusson har tidigare arbetat för Moderaterna, bland annat i partiets rikskansli och i Regeringskansliet under Allianstiden då hon bland annat var statssekreterare. I ett mejl till Altinget skriver Rasmusson att hon inte vill kommentera frågan.

{{toplink}}

Forrige artikel Tidigare M-ledamot blir ny ordförande för Svenskt friluftsliv Næste artikel Hon ska leda UN Women Sverige Hon ska leda UN Women Sverige
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.