Bekräftat: Tobias Billström reser till Palestina

Utrikesminister Tobias Billström planerar att besöka Palestina, kan Altinget bekräfta. När resan sker vill inte ministern berätta av säkerhetsskäl. 

Utrikesminister Tobias Billström (M) ska besöka Västbanken. I ett mejl till Altinget bekräftar utrikesministerns pressekreterare att en resa planeras, men att exakt tidpunkt inte meddelas av säkerhetsskäl. Departementet uppger inte heller syftet med resan. 

Proletären har tidigare haft uppgifter om att utrikesministern Tobias Billström ska resa till staden Ramallah på Västbanken i mitten av maj. Billström ska enligt tidningens källor träffa president Mahmoud Abbas.

I april hölls ett telefonmöte mellan Billström och den nytillträdde premiärministern Mohammed Mustaf. 

Sverige har i dag, tillsammans med flera andra länder, uppmanat Israel att avstå från en fullskalig markinvasion av Rafah. Det framkommer i ett brev till den israeliska regeringen, som Sverige undertecknat tillsammans med bland annat Nederländerna, Storbritannien, Kanada, Tyskland, Frankrike och Japan. 

– En sådan offensiv skulle kunna få mycket omfattande civila konsekvenser, säger Tobias Billström till Sveriges Radio

Altinget har sökt ministern för en kommentar om resan.

Forrige artikel L: Förbjud partier att sprida anonyma budskap L: Förbjud partier att sprida anonyma budskap Næste artikel Riksbanken sätter räntan i Falun Riksbanken sätter räntan i Falun
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.