Centerpartiets kommunikationschef lämnar för TCO

Tjänstemännens centralorganisation (TCO) värvar Charlotta Helge som samhällspolitisk chef. Hon har haft flera toppjobb inom Centerpartiet – bland annat som kommunikationschef och talskrivare åt Annie Lööf.

Charlotta Helge har varit Centerpartiets kommunikationschef sedan 2019 och har även varit talskrivare åt partiledaren Annie Lööf. Utöver det har Helge även varit politiskt sakkunnig och pressekreterare på Regeringskansliet.

Nu har TCO värvat Helge, som börjar det nya jobbet som samhällspolitisk chef den 1 mars.

– Det blir en resurs som tillsammans med resten av TCO:s kompetenta kansliorganisation ytterligare vässar det fackliga inflytandet för TCO:s tolv medlemsförbund och deras 1,2 miljoner medlemmar, säger kanslichefen Mikael Sjöberg i ett pressmeddelande.

I Helges nya roll kommer hon både arbeta med policyutveckling och företräda organisationen i olika sammanhang.

”Måste vara en stark röst”

I en intervju med TCO:s tidning Arbetsvärlden säger Charlotta Helge att frågor om jämställdhetsfrågor och hur man skapar en trygghet för tjänstemän lockade henne till organisationen.

Arbetsvärlden frågar också om Tidöavtalet och att vård- och skolpersonal har flaggat för att de inte kan tänka sig att anmäla papperslösa.

– TCO måste vara en stark röst. Man kan ha olika farhågor och utifrån det vi vet om Tidöavtalet så finns det vissa skrivningar, exempelvis att man vill ta tillbaka tjänstemannaansvaret.

– Det jag kan göra som är bland det viktigaste är att se till att politikerna vet om vilka konsekvenser det får för respektive människa som är tjänsteman om man förändrar förutsättningarna.

Forrige artikel Här är Ibrahim Baylans nya styrelseuppdrag – första efter politiken Här är Ibrahim Baylans nya styrelseuppdrag – första efter politiken Næste artikel Morgan Johanssons stabschef går till PTK
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.