Ekologiprofessor ny prorektor på SLU

Professor Pär Forslund har utsetts till ny prorektor på Sveriges lantbruksuniversitet.

Pär Forslund är professor i ekologi och prodekan vid fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Han är också vice ordförande i fakultetsnämnden och ordförande i programnämnden för utbildningar i naturresurser och jordbruk vid fakulteten.

– Pär har stor erfarenhet av arbete på fakultetsnivå på SLU:s största fakultet. Han är tydlig i sin ledarroll, har erfarenhet av utvecklingsarbete på universitetsnivå från utbildningsnämnden och ser vikten av att fånga upp engagemang genom hela organisationen. Erfarenheter som vi ser som viktiga i den nya rollen som prorektor, säger Rolf Brennerfelt, styrelseordförande för SLU, i ett pressmeddelande.

Pär Forslund efterträder Karin Holmgren, professor i naturgeografi. Han tillträder sin nya tjänst vid årsskiftet.

Forrige artikel Misslyckat försök att minska stockholmare i jägarstyrelse Næste artikel Plikt- och prövningsverkets gd får förlängt
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.