Ex-parlamentariker ska motverka antisemitism

Tidigare EU-parlamentarikern David Lega (KD) blir nordisk rådgivare på European Jewish Association. 

Kristdemokraten David Lega valdes in i Europaparlamentet i valet 2019, där han suttit i utrikesutskottet och underutskottet för mänskliga rättigheter.

Inför EU-valet 2024 röstades han fram som etta på partiets vallista av partiets nomineringskommitté, men petades senare från platsen av partifullmäktige som istället placerade parlamentskollegan Sara Skyttedal i topp (som sedermera själv petades från förstaplatsen). David Lega drog då tillbaka sin kandidatur.

Nu går han istället vidare till tjänsten som senior rådgivare på den icke-statliga organisationen European Jewish Association, som huvudansvarig för organisationen i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Det rapporterar Aftonbladet.

– Det är ett otroligt spännande uppdrag som jag verkligen är hedrad över att ha fått, säger Lega i en intervju med Altinget.

I sin nya roll ska David Lega enligt tidningen ”nätverka, informera och utbilda om antisemitism”. {{toplink}}

Forrige artikel Hon efterträder V-profil i riksdagen Næste artikel Thomas Pålsson håller gd-stolen varm på SGU Thomas Pålsson håller gd-stolen varm på SGU
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.