Hon efterträder V-profil i riksdagen

Regionpolitikern Malin Östh tar över Linda Westerlund Sneckers plats på Vänsterpartiets östgötabänk. 

I juli meddelade Linda Westerlund Snecker, trafikpolitisk talesperson för Vänsterpartiet, att hon efter tio år lämnar riksdagen.

– Min demokratiska värnplikt är klar, sade hon då till P4 Östergötland.

Hennes plats på den östgötska riksdagsbänken kommer dock inte stå tom. In kliver i stället Malin Östh. 

”Jag ser fram emot uppdraget. Känner mig förväntansfull och laddad, men också ödmjuk, det är ett stort och fint uppdrag”, säger hon i ett uttalande till Altinget.

Östh har varit engagerad i kommunpolitiken i Söderköping och i regionpolitiken i Östergötland. 

”Jag har fjorton år som kommun- och regionpolitiker i bagaget och hoppas kunna ta med mig det perspektivet in i riksdagsarbetet. Läget i kommunsverige har varit besvärligt länge, men har under det senaste året verkligen eskalerat”, säger hon.

”Det har lagts omfattande varsel och nu genomförs historiskt stora nedskärningar i både min hemkommun och min region. Det är en pågående, och väldigt påtaglig, välfärdskris som pågår, allt för ofta i det tysta. Det måste vi prata mer om, på alla nivåer”.

Malin Östh kommer påbörja sitt riksdagsarbete efter riksmötets öppnande den 10 september.

Forrige artikel Friskolestyrelse plockade ut skolpengsmiljoner Næste artikel Ex-parlamentariker ska motverka antisemitism Ex-parlamentariker ska motverka antisemitism
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.