Försvarspolitiker tillbaka i riksdagen

Emma Berginger (MP) har varit ledig från sitt uppdrag sedan början av året. Nu är hon tillbaka i försvarsutskottet.

Emma Berginger valdes in i riksdagen 2018. Efter valet 2022 tog hon plats i försvarsutskottet. Men sedan den 12 januari i år har hon varit ledig från sitt riksdagsuppdrag (med undantag av en vecka).

Sedan den 8 april är hon tillbaka. Vilket samtidigt betyder att MP-veteranen Ulf Holm har lämnat både riksdagen och sin roll som extra suppleant i försvarsutskottet.

Berginger har också återtagit sin plats som ledamot i Nordiska rådets svenska delegation.

Långledig ledamot tillbaka

Sedan den 1 april är även Sara Gille (SD) tillbaka i riksdagen. Hon har varit ledig ända sedan den 24 september 2021. Under sin frånvaro har hon haft tre olika ersättare. Senast Daniel Lönn, som då blev den yngsta i riksdagen. I och med att Gille är tillbaka får Lönn lämna och nygammal yngst i riksdagen är Aida Birinxhiku (S).

{{toplink}}

Forrige artikel SD:s nykomling vill fortsätta – kandiderar för omval Næste artikel Ex-statssekreterare till läkemedelsjätte
Biståndsbudgeten minskas med 3 miljarder

Biståndsbudgeten minskas med 3 miljarder

Regeringen och SD har kommit överens om att minska biståndsramen för 2026–2028 med tre miljarder per år. ”Världens behov är nästan oändliga, den svenska statsbudgeten är inte det”, säger biståndsminister Benjamin Dousa (M) till Altinget.