Gymnasiegrundare blir skol-vd

Joel Hegardt har utsetts till ny vd för IHM business school.

Joel Hegardt är jurist i grunden med en examen från Handelshögskolan i Göteborg. Han sitter i flera styrelser och har bland annat grundat Amerikanska gymnasiet i Sverige. Som ny vd för IHM business school blir det hans uppdrag att se till att eleverna klarar de omställningar som digitaliseringen innebär för arbetsmarknaden. 

– Vi har satt ribban högt och vår ambition är att driva på utvecklingen i Sverige men också på sikt i Europa. Vi ska vara ledande när det handlar om att förstå och tillgodose näringslivets behov av kompetensutveckling, säger Joel Hegardt i ett pressmeddelande.

IHM business school ägs och drivs av den ideella stiftelsen IHM. Joel Hegardt tillträder sin nya roll i december 2021.

Forrige artikel Hon ersätter Stefan Löfven Hon ersätter Stefan Löfven Næste artikel Tre ledamöter petas när MP-ministrarna ska tillbaka till riksdagen Tre ledamöter petas när MP-ministrarna ska tillbaka till riksdagen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.